Το Tokelau, ένα μικρό νησί του Ειρηνικού εξακολουθεί να δίνει στο διαδίκτυο τα περισσότερα domains (σε επίπεδο χώρας) που κυκλοφορούν στον κόσμο, ξεπερνώντας τα 20,8 εκατομμύρια domains που χρησιμοποιούν το .cn της Κίνας.

Το UK registry για τα .uk domains δημοσίευσε τον τελευταίο χάρτη καταγραφής domains του κόσμου. Ο χάρτης περιέχει τον αριθμό των καταχωρημένων domain σε επίπεδο χώρας

Πριν από δύο χρόνια, η Tokelau ήταν και πάλι η “μεγαλύτερη” χώρα στον κόσμο λόγω των domains που κυκλοφορούσαν. Όλα οφείλονται φυσικά στην ελεύθερη πολιτική που διαθέτει η “χώρα” για την παροχή domains.

Ο αριθμός των domains σε .tk ήταν στα εννέα εκατομμύρια το 2012 και από τότε τριπλασιάστηκε στα 31 εκατομμύρια μέχρι το 2016.
Σήμερα ο αριθμός των domains σε .tk έφτασε τα 21,2 εκατομμύρια, και η χώρα παραμένει μπροστά και από την Κίνα.

Ο αριθμός των domains σε .cn της Κίνας αυξήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από 17 εκατομμύρια στα 20,8 εκατομμύρια.
Η Γερμανία (.de) είναι το τρίτο ευρέως χρησιμοποιούμενο domain σε επίπεδο χώρας, και ακολουθεί το .uk του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το .ai της Ανγκουίλας, αυξήθηκε κατά 219% από πέρυσι, πιθανώς λόγω των εταιρειών που προωθούν τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Τα domains σε .us των Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 17 τοις εκατό το τελευταίο έτος, πιθανώς επειδή το .com ήδη συνεπάγεται στις ΗΠΑ. Αντίθετα, η αύξηση του αριθμού των Αφρικανικών domains διπλασιάστηκε από το 2017.

iguru.gr